Du er her:

Praktiske oplysninger i forbindelse med dødsfald

Ved dødsfald er der for de efterladte mange ting at ordne og beslutte. Måske har familien allerede et gravsted, men er det ikke tilfældet, er det en vigtig afgørelse, der skal træffes, når et nyt gravsted skal vælges. En beslutning, der rækker frem i tiden og måske skal tilpasses flere generationer.

Der vil altid være brug for en bedemand, og derfor er det en stor hjælp at familien vælger en bedemand som kan hjælpe og vejlede familien, som det første.

Hvad skal der foretages?

• Dødsfaldet skal meddeles til kirkekontoret senest 2. hverdag, hvilket nomalt sker gennem en bedemand.
  • Via Borger.dk laves en anmodning om begravelse/bisættelse.
  • Det der anmodes om, skal være i overensstemmelse med afdødes ønske.
  • Var afdøde medlem af folkekirken, må det i almindelighed forstås som et ønske om, at en præst skal medvirke ved begravelsen.
  • Ved kirkelig begravelse må den, der sørger for begravelsen, træffe aftale med kirkekontoret om tidspunktet for begravelse eller bisættelse, der tidligst kan finde sted 48 timer efter anmeldelsen. Bemærk dog at dette varsel forlænges i forbindelse med weekender og helligdage.
  • Højtidligheden skal normalt finde sted senest en uge efter dødsfaldet.
  • Endelig skal de efterladte have en samtale med præsten, som skal forrette højtideligheden, for bl.a. at aftale valg af salmer.

Graver:

Erna Furbo Koch.   Tlf. 20628478

Alle spørgsmål vedrørende kirkegården besvares normalt af graveren, inden for normal arbejdstid. Dog ikke mandage.